تصویری از مونالیزا با استفاده از باکتری خلق شد
به تازگی دانشمندان ایتالیایی موفق شدهاند که با استفاده از باکتری اصلاح شدهی E. coli تصویری از مونالیزا را خلق کنند.
پژوهشگران دانشگاه ساپینزا شهر رم سعی داشتند با دستکاری کردن ویژگی های گوناگون باکتریها، راهی برای کنترل جمعیت آنها بیابند. «روبرتو دی لئوناردو» سرپرست این پژوهش دربارهی تصاویر ثبت شده با کمک باکتریها خاطر نشان کرد:
«این تصویر نشان میدهد که با استفاده از باکتریها به راحتی و با صرف هزینهی کم هم میتوان ساختارهای میکروسکوپی پیچیده خلق کرد.»
این پژوهشگران تلاش کردند تا غلظت باکتریها را با استفاده از نور کنترل کرده و الگوی حرکت آنها را شکل دهند. بدین منظور نور پروژکتور از لنز میکروسکوپ عبور داده شد و الگوی خاصی برای سرعت آن طراحی گشت. بدین ترتیب مشخص شد که با تغییر نور، سرعت حرکت باکتریهای یاد شده نیز تغییر میکند.
این مسئله دانشمندان را برآن داشت که نور را به مدت پنج دقیقه بر لایهای از سلولهای باکتری منعکس کرده و الگوی نور پیچیدهتری برگزینند. در نهایت با کمک این سلولها، تصویری از مونالیزا آفریده شد.
دانشمندان موفق شدند با تغییر در روند و مسیر حرکت باکتریها تصویر متحرکی بیافرینند که در ابتدا اَینشتین را به نمایش میگذارد و سپس به داروین تبدیل میگردد.
البته به گفته پژوهشگران، هنوز مشکلاتی برای این روش وجود دارد. جابهجایی باکتریها، سرعت پایینی دارند و تصاویر ایجاد شده، هنوز بسیار درهم هستند.
بر اساس یافتههای دانشمندان از این پروژه، مشخص شده باکتریها در مناطق تاریک، به صورت آهسته و در مناطق روشن، با سرعت زیادی حرکت میکنند. بدین ترتیب در تمامی تصاویر یاد شده، قسمتهای سفیدرنگ، محل انباشته شدن سلولهای باکتری است و باکتریهای کمتری در قسمتهای سیاهرنگ جای گرفتهاند.
دانشمندان امیدوارند در آینده بتوانند با استفاده از این روش، دستگاه های حمل و نقل میکروسکوپی یا حتی پرینترهای سه بعدی بهرمند از باکتری بیافرینند.
تماشا کنید: این ریزربات های شناگر به جنگ باکتری های درون آب می روند
The post تصویری از مونالیزا با استفاده از باکتری خلق شد appeared first on دیجیاتو.