گزارش بازیخیزهای ۱۳۹۶ منتشر شد؛ گیمرهای خراسانی بیشتر از تهرانیها بازی میکنند
مرکز تحقیقات بازیهای دیجیتال (دایرک)، گزارش بازیخیزهای ۱۳۹۶ را منتشر کرده که حاوی اطلاعات جالبی از وضعیت کاربران بازیهای ویدیویی در استانهای پر جمعیت کشور است.
بر اساس این گزارش تازه که از نمونه آماری ۸۰۰۰ نفری به دست آمده و اگر گیمر را فردی بنامیم که در هفته حداقل یک ساعت با یکی از پلتفرمهای پی سی، موبایل و کنسول بازی میکند، استان تهران با داشتن ۵ میلیون کاربر، بیشترین گیمر را میان ۵ استان بازی خیز کشور دارد:
- تهران با ۵ میلیون و ۱۵۷ هزار بازیکن
- فارس با ۲ میلیون و ۲۴۶ هزار بازیکن
- خوزستان با ۲ میلیون و ۱۹ هزار بازیکن
- خراسان رضوی با ۲ میلیون و ۵ هزار بازیکن
- اصفهان با ۱ میلیون و ۲۹۴ هزار بازیکن
البته با وجود پیشتازی استان تهران به علت جمعیت بیشتری که در پایتخت حضور دارند، تعداد گیمرهای اصفهانی که هر روز بازی میکنند، از کاربران تهرانی بیشتر است و بعد از این ۲ استان، خوزستان، خراسان شمالی و فارس در رتبههای بعدی قرار دارند.
نسبت گیمرهای زن نسبت به مرد نیز در استان اصفهان بیشتر از سایر استانها است و ۴۰ درصد از ۱ میلیون و ۲۹۴ هزار بازیکن اصفهانی را کاربران خانم تشکیل میدهند.
تفکیک بازیکنان در گزارش بازیخیزهای ۱۳۹۶
فارس با ۲۱ سال، تهران با ۲۰ سال، خوزستان با ۱۸ سال، خراسان رضوی با ۱۸ سال و اصفهان با ۱۷ سال، میانگین سن گیمرها در این استانها است. در تمام این استانها، حداقل ۶۰ درصد کاربران تحصیلاتی کمتر از دیپلم دارند. میانگین سنی خریداران نیز در فارس ۱۹ سال، تهران ۱۸ سال، خوزستان ۱۸ سال، خراسان رضوی ۱۸ سال و اصفهان ۱۶ سال است.
نکته جالب دیگر این لیست به وضعیت تاهل گیمرها بر میگردد. 80 درصد گیمرهای تهرانی، ۷۸ درصد گیمرهای خوزستانی، ۷۵ درصد گیمرهای استان فارس، ۶۹ درصد گیمرهای خراسان رضوی و ۶۷ درصد گیمرهای اصفهانی مجرد هستند.
رعایت درجه سنی بازیها نیز در سالهای اخیر به بحثی جدی در حوزه بازیهای ویدیویی تبدیل شده و بسیاری از والدین همواره نگران تاثیر بازیها روی سلامت کودکان خود هستند. در گزارش جدید دایرک نیز به این موضوع پرداخته شده که وضعیت آن به شرح زیر است:
همانطور که از تصویر بالا هم پیداست، بیشترین بی توجهی به رده بندی سنی بازیها به استان خوزستان برمیگردد. البته این مشکل تنها محدود به ایران نیست و طبق گزارشی که چندی پیش و با در نظر گرفتن جامعه آماری گیمرهای بریتانیا تهیه شده بود، در آن کشور هم درصد زیادی از والدین و گیمرها به درجه سنی بازیها بی توجه بودند.
مطابق انتظار، بیشتر از ۹۰ درصد گیمرها از موبایل به عنوان یکی از پلتفرمهای مقصد خودشان برای بازی کردن استفاده میکنند. بیشترین سهم کنسول گیمرها با ۲۹ درصد به استان تهران و بیشترین سهم پیسی گیمرها نیز با ۳۳ درصد متعلق به استان فارس است.
Clash of Clans نیز با وجود چند سالی که از عرضه آن میگذرد، هنوز هم پر طرفدارترین بازی بین گیمرهای ایرانی محسوب می شود. در این لیست نامهای دیگری همچون فیفا، کانتر استرایک و جیتیای نیز دیده میشود. نکته جالب دیگر در رابطه گزارش بازیخیزهای ۱۳۹۶ به حضور بازی ایرانی باقلوا در بین ۵ بازی محبوب ۳ استان فارس، خوزستان و اصفهان برمیگردد.
در میان ژانرهای مورد علاقه گیمرهای ایرانی نیز سبک پارل، ورزشی، استراتژی، سکو بازی، تیراندازی و آرکید دیده میشود. در ضمن، گیمرهای خراسان رضوی با ۱۰۴ دقیقه بیشتر از سایر استانها در روز بازی میکنند. رتبههای بعدی به ترتیب به تهران با ۹۷ دقیقه، خوزستان با ۸۸ دقیقه، فارس ۸۴ دقیقه و اصفهان ۸۰ دقیقه اختصاص دارد. البته کاربران تهرانی بیشتر از سایر استانها مشغول بازیهای آنلاین هستند.
نکته مهم در رابطه با گزارش تازه دایرک به فعال و رو به رشد بودن الگوی مصرف بازیهای ویدیویی در همه استانها برمی گردد. به گفته حامد نصیری، مدیر پژوشهای صنعتی دایرکت، جامعه کاربری هر کدام از استانها دارای ویژگی خاصی است که به صورت جداگانه هم قابلیت بررسی دارد.
برای مطالعه نسخه کامل گزارش بازیخیزهای ۱۳۹۶ میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
The post گزارش بازیخیزهای ۱۳۹۶ منتشر شد؛ گیمرهای خراسانی بیشتر از تهرانیها بازی میکنند appeared first on دیجیاتو.