آنتی ویروس کافی نیست؛ ۴ کاری که باید برای دور ماندن از بدافزارها انجام دهید
به تازگی لپتاپ یا کامپیوتر جدیدی خریدهاید و نگران امنیت فضای آنلاین شدهاید؟ نگران از دست دادن فایلهای مهمی هستید که بعد از ساعتها کار به دست آمدهاند و یا از آلوده شدن سیستمتان به ویروس و دیگر بدافزارهای اینترنتی هراسانید؟
در امان ماندن از فضای آلودهی اینترنت سخت نیست. البته تا زمانی که اقدامات لازم را انجام دهید. شاید فکر کنید نصب یک آنتی ویروس خوب بتواند به تنهایی سیستم عاملتان را از حملهی ویروسها و بدافزارها در امان نگاه دارد. اما این تفکر تا حدی غلط است و باید به یاد داشته باشید که استفاده از آنتی ویروس به تنهایی کافی نخواهد بود.
در این مطلب ۴ روش برای جلوگیری از آلوده شدن به بدافزارها را آماده کردهایم که با انجامشان میتوانید تا حد زیادی از سیستم عامل و اطلاعات شخصیتان محافظت کنید. بنابراین این مطلب را از دست ندهید.
۱. با استفاده از فیلتر اسپم از شر ایمیلهای تقلبی خلاص شوید
بیش از نیمی از ایمیلهای دریافتی اسپم هستند و پنجاه درصد این ایمیلها حاوی فایلهای مخربیست که در صورت دانلود اتفاقات خوبی در انتظار سیستم عامل نخواهد بود. این روش یکی از کاری ترین متدها برای آلوده کردن سیستمهای مختلف به ویروس به شمار میرود. بنابراین عاقلانه ترین رویکرد این است که قبل از ورود این قبیل پیغامها به صندوق دریافتی ایمیل، از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید.
ایمیلهای دریافتی توسط شما قابل کنترل نیست. متاسفانه بعد از اینکه ایمیلی میسازید، تقریبا بسیاری از کلاهبرداران اینترنتی به آن دسترسی خواهند داشت و شما را با سیلی از ایمیلهای حاوی فایلهای مخرب و بدافزار مورد حمله قرار میدهند. به این امید که در یکی از تلاشهایشان خوش شانس باشند و قربانی روی فایل دریافتی کلیک کند.
ایمیلهای تقلبی و مخرب عموما قابل اعتماد به نظر میرسند و با لینک به سایتهای جعلی سعی دارند شما را نسبت به درج اطلاعات شخصی مجاب کنند. البته گوگل و مرورگرهای قدرتمند تا حد زیادی جلوی این وبسایتها را میگیرند اما به هر ترتیب این اقدامات کافی نیست.
به همین دلیل بهترین راه حل برای رهایی از شر این ایمیلها، استفاده از فیلترهای اسپم است تا جلوی دریافت این قبیل ایمیلها را بگیرد. در ضمن به یاد داشته باشید که تحت هیچ شرایطی روی فایلهای دریافتی از ایمیلهای ناشناس کلیک نکنید.
۲. استفاده از سرویسهای ایمیل رمزگذاری شده
استفاده از جیمیل، Outlook و هر سرویس ایمیل قابل اعتماد دیگری میتواند راهی مناسب برای در امان ماندن از بد افزارها باشد. اما کافی نیست. حتی با اینکه استفاده از نام کاربری، رمز عبور، احراز هویت دو مرحلهای و اتصالات HTTPS فوق العاده کمک کننده هستند، اما هرگز کافی نیستند.
همه میدانیم که جیمیل با استفاده از محتویات دریافتی در ایمیل شما، آگهیهای بازرگانی را به نمایش میگذارد. این اتفاق خیلی خوشایند نیست. اما استفاده از ایمیل رمزگذاری شده راه حلی مناسب برای رهایی از این اتفاق محسوب میشود.
چندین ارائه دهندهی ایمیلهای رمزگذاری شده در حال فعالیت هستند. مثل پروتون میل، توتا نوتا و مالیفنس. هرکدام از این ارائه دهندگان سطح مختلفی از امنیت در حوزهی اینترنت را ارائه میکنند. شما باید با مطالعهی بیشتر نسبت به انتخاب سرویس مناسب اقدام کنید. البته همیشه باید به یاد داشته باشید که حتی در صورت استفاده از این سرویسها حتما باید رمز عبور مناسبی را برگزینید.
بین گزینههایی که در پاراگراف قبلی به آن اشاره کردیم، توصیهی ما استفاده از پروتون میل است. اگرچه این سرویس دارای محدودیتهاییست و همهی ویژگیهای آن به طور کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار نمیگیرد.
۳. فقط از مرورگرها و افزونههای قابل اعتماد استفاده کنید
استفادهی امن از اینترنت به این معنیست که بتوانید بدون ترس از بد افزارها، کلاهبرداران اینترنتی و دیگر خطرات احتمالی از فضای اینترنت بهترین استفاده را داشته باشید.
به جز ایمیل، بیشترین خطرات احتمالی توسط مرورگر مورد استفاده شما ایجاد میشود. یکی از کارهایی که باید همیشه مد نظرتان باشد، به روزرسانی مداوم مرورگرتان است. موزیلا فایرفاکس نمونهای بسیار مناسب از مرورگری امن به شمار میرود که به طور مداوم با به روزرسانیهای جدید خود را مقاوم تر میسازد.
یکی دیگر از مثالهای مناسب شاید گوگل کروم باشد. البته با نادیده گرفتن سیاستهای حریم شخصی که گوگل از آن استفاده میکند و ممکن است آنچنان به مذاق کاربران خوش نیاید.
البته تنها یک مرورگر امن کافی نیست. افزونههای زیادی برای مرورگرهای مختلف وجود دارد. اما نکته اینجاست که نباید به همین سادگی از آنها استفاده کنید. برای انتخاب یک افزونه سعی کنید از پیشینهی سازندگان با خبر شوید و شهرت افزونه را به خوبی بسنجید و از جاسوسی نبودن آن مطمئن شوید.
۴. قبل از کلیک کردن روی لینکها، از سلامتشان اطمینان حاصل کنید
فضای اینترنت هرگز قابل اطمینان و امن نبوده. به همین دلیل استفاده از ابزارهایی برای ارزیابی سلامت لینکها با اهمیت به نظر میرسد. افراد بسیار کمی در دنیا به ارزیابی موضوع یاد شده میپردازند. این در حالیست که بسیاری از نرم افزارها و افزونهها به راحتی و با سرعتی بالا این کار را انجام میدهند.
چه راهی بهتر از اینکه نسبت به سلامت یک لینک قبل از کلیک روی آن اطمینان داشته باشید؟ این کار زمان زیادی نخواهد گرفت و ابزار زیادی برای اینکار وجود دارد.
اگر علاقهای به استفاده از افزونهها ندارید، میتوانید برای اطمینان داشتن از لینکهایی که روی آن کلیک میکنید از وبسایتهایی نظیر ScanURL یا کسپرسکی ویروسدسک استفاده کنید.
استفاده از آنتی ویروس هرگز کافی نیست!
بسیاری از مردم بر این عقیدهاند که برای داشتن امنیت در فضای اینترنت و رهایی از ویروسها کافیست یکی از آنتی ویروسهای معروف را نصب کنند. اما امنیت در فضای اینترنت بیش از استفاده از یک آنتی ویروس کار میبرد.
به همین دلیل باید بگوییم استفاده از یک آنتی ویروس قدرتمند و معتبر فقط یک گام برای محافظت از سیستم عامل و اطلاعات شخصیتان محسوب میشود. بعد از انجام این کار باید کارهایی که در بالا به آن اشاره کردیم را انجام دهید تا بتوانید تا حد نسبتا مناسبی از شر بدافزارها در امان بمانید.
بیشتر بخوانید
چت خصوصی در دسترس تمام نسخههای اسکایپ قرار گرفت
معرفی اپلیکیشن ClevCalc؛ یک ماشین حساب همه فن حریف
چگونه مخاطبین دفترچه تلفن را بین iOS و اندروید منتقل کنیم؟
The post آنتی ویروس کافی نیست؛ ۴ کاری که باید برای دور ماندن از بدافزارها انجام دهید appeared first on دیجیاتو.