آزمایش موفقیت آمیز پیشرانه یونی ناسا گامی دیگر در راستای سفر به مریخ
شرکت آمریکایی «Aerojet Rocketdyne» در همکاری با مرکز تحقیقاتی «Glenn» توانسته نسل بعدی پیشرانه یونی خود که قرار است در آینده فضانوردان ناسا را به مریخ ببرد، با موفقیت آزمایش کرد.
پیشرانه مذکور که AEPS یا سیستم پیشران الکتریکی پیشرفته نام دارد، با استفاده از میدان الکتریکی توان 13 کیلووات را برای جلو راندن فضاپیماها در محیط فراهم می کند.
در سال های اخیر یکی از مهم ترین محدودیت های ناسا برای بازگشت به سطح ماه و انجام مأموریت های بین سیاره ای، فناوری مورد استفاده برای حرکت دادن فضاپیماها بوده؛ چرا که راکت های موجود با سوخت شیمیایی همین حالا هم عملکردی فراتر از حدود علمی خود دارند و پیشرانه های اتمی نیز هنوز به پیشرفت لازم دست نیافته اند.
از سوی دیگر اما مأموریت های اخیر ناسا مانند Next و Dawn (که با هدف مطالعه سیارک سِرِس انجام شد) نشان داد که استفاده از پیشرانه یونی به دلیل کاهش حجم سوخت و مصرف بهینه، گزینه مناسبی برای رفع نیازها (حداقل در کوتاه مدت) خواهد بود.
از همین رو ناسا با کمپانی Aerojet Rocketdyne وارد همکاری شده و بنا به قرارداد، شرکت آمریکایی موظف است پیشرانه، واحد پردازش قدرت، پایشگر فشار پایین زنون و مهارکننده الکتریکی را توسعه دهد که همه این موارد، در فضا انرژی خود را از پنل های خورشیدی تأمین خواهند کرد.
پیشرانه یونی ناسا در فضا انرژی خود را از پنل های خورشیدی تأمین خواهد کرد
لازم به ذکر است که پیشرانه یونی مورد بحث، با استفاده از الکترون های به دام افتاده در میدان مغناطیسی، مولکول های زنون یونیزه شده را تا سرعت های بسیار بالا شتاب می دهد و با پرتاب آنها به بیرون، مجموعه را به جلو می راند. ناسا امیدوار است با استفاده از فناوری جدید، بهره وری پیشرانه را نسبت به نمونه های قبلی تا 100 برابر افزایش داده و نیروی پیشران آن را دو برابر کند.
گفتنی است با پایان موفقیت آمیز تست های اولیه، مهندسان Aerojet Rocketdyne در حال نهایی کردن طراحی AEPS هستند که در آخر، به تولید این پیشرانه یونی خواهد انجامید.
آمریکا از سال آینده خود فضانوردان ناسا را به فضا می فرستد
The post آزمایش موفقیت آمیز پیشرانه یونی ناسا گامی دیگر در راستای سفر به مریخ appeared first on دیجیاتو.