معرفی میوه انگورفرنگی
نام این میوه انگور فرنگی میباشد که شاید تا به حال این نوع از میوه را مشاهده نکرده باشید، اما دانشمندان معتفدند که اگر این میوه بسیار مفید و پر خاصیت را در رژیم غذایی خود بگنجانید شما فردی خوش شانس خواهید بود.
اگر شما گیاه انگورفرنگی (انگور فرنگی، گالش انگور گونه ای انگورفرنگی است که در راسته خارشکنسانان قرار دارد. این گیاه با نام خارتوت نیز شناخته میشود) خودتان را رشد داده اید، احتمالا با طعم شیرین و شبیه مسقطی آن آشنا هستید. این گیاه به صورت تازه برداشت میشود. میوه هایی که از مغازه های خریداری میکنید فصل کوتاه بوده و میوه های آن ممکن است سخت و نارس باشد. آنها برای پخت و پز مناسب هستند، اما برای خام خوردن بسیار ترش هستند. به طور کلی، انگور فرنگی به دو گروه قابل پخت و ارقام دسر طبقه بندی میشود. میوه های قابل پخت ترش است، اما هنگامی که شکر به آن افزوده میشود مربا، ژله، کیک و میوه های خوبی به ارمغان میآید. میوه دسر به اندازه کافی شیرین بوده و میتوان آن را به صورت مستقیم مصرف کرد. برخی از ارقام هر دو نوع را دارند: نصف آن را در زمان جوان بودن انتخاب کرده و برای پخت و پز استفاده کنید و نصف دیگر را پس از رسیدن به صورت تازه برداشت نمایید. میوه ها یا توتهای آن ممکن است سبز، زرد یا قرمز و صاف و مودار باشد. ابعاد آنها میتواند بسیار متفاوت باشد: میوه های غول پیکر به شدت رشد کرده و میتوانند به اندازه تخم مرغ برسند.
برخی از ارقام انگور فرنگی به شدت رشد کرده و لازم است که تحت کنترل قرار بگیرند. بایستی شما آن را در مقابل دیوار یا حصار کاشت کنید. شما میتواند دو یا سه رقم مختلف را در یک فضای محدود کاشت کنید.
کدام فرمها رشد میکنند:
- بوته ای، احتمالا سادهترین شکل رشد است، اما تا ارتفاع 2 متر (6 فوت) رشد و گسترش مییابد.
- کوردون، نیاز به هرس معمولی دارد، اما از نظر فضا و میوه تولید شده اقتصادی است.
- استاندارد، بر روی یک پایه رشد کرده و نیاز به حمایت از هر دو طرف دارد.
- فن، رواج کمتری دارد، اما برای ایجاد سایه در کنار دیوار یا حصار ایدهآل است.
انگورفرنگی هایی که عمدتا رشد میکنند:
در ادامه مقاله ویژگی های انگور های فرنگی مختلف را برایتان شرح می دهیم.
گرینفینچ (قابل پخت/دسر):
بوته ای بوده و رشد زیادی ندارد. بنابراین، انتخاب خوبی برای فضاهای محدود است. نسبت به کپک و لکه برگی حساسیت کمتری داشته و مزه خوبی دارد.
برداشت : تیر ماه
لانکاشیر لاد (قابل پخت/دسر):
این رقم قدیمی بوده و در قرن 19 کاشت میشد. این رقم دارای میوه قرمز تیره بوده و گلهای آن زیبا است. برخی از آنها به کپک مقاوم هستند اما به خاک حاصلخیز نیاز دارند.
برداشت : تیر ماه تا مرداد ماه
لولر (قابل پخت/دسر):
میوه آن به رنگ زرد و بزرگ بوده و طعم فوق العاده ای دارد و بایستی به طور کامل رشد کند. با این حال، این محصول تنها در صورتی رشد میکند که زهکشی و حاصلخیزی خاک خوب باشد. این محصول نسبت به کپک حساس است.
برداشت : تیر ماه تا مرداد ماه
هینونماکی قرمز (قابل پخت/دسر):
برخی اوقات “هینو قرمز” نیز نامیده میشود. این رقم بسیار سخت بوده و رشد آن آسان است. این رقم مقاوم به کپک است. میوه آن قرمز بوده و شیرین و خوش بو است.
برداشت : تیر ماه
هینونماکی زرد (قابل پخت/دسر):
همانند قرمز است. منشاء هینونماکی زرد فنلاند است. این رقم میتواند زمستان سرد را سپری کند و مقاوم به کپک است. میوه آن شیرین و خوش بو و طعم آن شبیه طعم زردآلو است.
برداشت : تیر ماه
کارلس (قابل پخت/دسر):
یکی از ارقام سبز زودرس بوده و در قرن 19 کاشت میشد. طعم آن خوب بوده و محصول زیادی را تولید میکند. این رقم حساس به کپک است.
برداشت : تیر ماه
اینویکاتا (قابل پخت/دسر):
رشد زیادی داشته و محصول سخت با پوست نرم را تولید میکند که مناسب برای پخت و پز و نگهداری است. مقاومت خوبی به کپک دارد
برداشت : خرداد تا تیرماه
لانگلی گاگ (دسر):
رقم شیرین، خوشبو و قدیمی بوده و میتواند به صورت خام خورده شود. ارزش زیادی برای جستجو دارد.
برداشت : تیرماه تا مردادماه
وینهامس اینداستری (قابل پخت/دسر):
رقم قدیمی بوده و برای اولین بار در شمال انگلستان کاشت شده است. رشد آن در اغلب شرایط مناسب است، اما حساس به کپک میباشد. از میوه های سبز آن برای پخت و پز استفاده میشود و از میوه های قرمز تیره آن برای خوردن استفاده میشود.
برداشت : تیرماه
کاپتیواتور (دسر):
هیبرید اروپایی – آمریکایی بوده و میوه شیرین و زیادی را تولید میکند که پس از رسیدن میتوان آن را به صورت خام مصرف کرد. این رقم بدون دردسر بوده و مقاوم به کپک است.
برداشت : تیرماه تا مردادماه
مارتلت (قابل پخت/دسر):
رقم جدید و مقاوم به کپک بوده و دارای عملکرد بالایی است. میوه های آن نرم، شیرین و قرمز رنگ بوده و میتواند به صورت خام یا پخته شده مصرف شود.
برداشت : تیرماه تا مردادماه
ریمارکا (قابل پخت/دسر):
رقم قرمز زودرس بوده و طعم آن خوب است. برخی از آنها مقاوم به کپک هستند.
برداشت : تیرماه
پاکس (قابل پخت/دسر):
رقم قرمزی که اخیرا معرفی شده و دارای میوه بزرگ با طعم خوب است. رشد آن آسان بوده و مقاوم نسبتا خوب به کپک دارد.
برداشت : تیرماه
زنیا (نشان داده نشده) (قابل پخت/دسر):
رقم جدید در سوئیس بوده و میوه آن بزرگ، قرمز و شیرین است. رسیدگی میوه بسیار سریع است. رشد قوی داشته و مقاوم به کپک است.
برداشت : خرداد