لیست فیلمهایی با چاشنی اعتیاد
فیلمهای سینمایی زیادی ساخته شده که به مخاطبان در مورد اعتیاد و برخورد آنها با این معضل اطلاعات زیادی میدهد.
برای بیشتر ما چیزهای کمی وجود دارند که به اندازه لذت بردن از یک فیلم خوب برا ما دلپذیر باشند. علاوه بر آنکه تلاش میکنیم با داستانی که فیلمها به ارائه میدهند از دغدغههای زندگی روزمره فارغ شویم، این فیلمها توانایی آن را دارند که احساسات ما را بر انگیخته کنند و یا ما را تا سر حد گریه کردن به خنده بیندازند.
فیلمها همیشه لازم نیست احساس خوبی را به ما بدهند تا تاثیر گذار باشند. فیلمهایی با فضا و داستانی تاریک هم میتوانند تاثیرگذار باشند، مخصوصاً وقتی در مورد موضوعات مهم مثل مواد مخدر صحبت می شود. در حالی که فیلمهای زیادی با این موضوع در دنیای رسانهای وجود دارد، اما تمامی آنها خوب نیستند. صرف نظر از اینکه یک فیلم شما را میخنداند یا به گریه میاندازد، به طور قطع نمیخواهیم که وقتمان را روی نمونه فیلمهای بد متمرکز کنیم.
درست است که دیدن فیلمهایی در مورد مواد مخدر، در سرحال کردن شما تأثیر زیادی ندارند؛ اما دلیلی بر بی اهمیت بودن آنها نیست. در ادامه ۵ مورد از فیلمها با موضوع اعتیاد را ببینید که باید به لیست تماشای خود اضافه کنید.
رگ یابی
مثل بیشتر فیلم ها، این اثر نیز از رمانی به همین نام اقتباس شده است. این فیلم از نگاه متخصصان تصویر دقیقی از زندگی شخصی که به مواد مخدر اعتیاد دارد به تصویر کشیده و امتیاز آن هم در سایت معتبر راتن تومیتوز ۹۱ به ثبت رسیده است. این فیلم بر روی شخصیتی به نام مارک رنتون متمرکز است که مثل تعداد زیادی از دوستانش با اعتیاد به هروئین دستوپنجه نرم میکند. در این فیلم نامزد اسکار، علاوه بر اعتیاد موضوعاتی مثل فقر شهری هم به تصویر کشیده شده است.
مرثیهای بر یک رویا
مریثهای بر یک رویا، فیلم دیگری است که امتیازات خوبی دارد و در جوایز مختلف نیز نامزدیهایی را کسب کرده است. این فیلم هم از روی یک رمان اقتباس شده که به جای تمرکز روی یک یا دو شخصیت، داستان چهار شخصیت را روایت میکند که هر کدام داستان مخصوص به خودشان را در مورد چالشهای مربوط به اعتیاد دارد. بر خلاف دیگر فیلمها با موضوع اعتیاد، این فیلم علاوه بر قشر نوجوان، بزرگسالان را هم مورد نظر قرار میدهد.
قاچاق
قاچاق هم یکی از بهترین فیلمها در مورد اعتیاد است و چگونگی اینکه اعتیاد چگونه میتواند بر زندگی ما تاثیر بگذارد را بررسی میکند. این فیلم چهار جایزه اسکار هم دریافت کرده است. داستان فیلم در مورد شخصی است که برای رهبری مبارزه با موارد مخدر در آمریکا انتخاب میشود، اما متوجه میشود که دخترش درگیر اعتیاد شده است.
همه چیز باید برود
اعتیاد به مصرف الکل هم با وجود آنکه ممکن است کم ضرر به نظر برسد، اما هنوز هم میتواند عواقبی به اندازه مواد مخدر داشته باشد. داستان این فیلم هم در مورد یک فروشنده به نام ریک هالسی است که به الکل اعتیاد دارد. او به مرور زمان شغلش، همسرش و خانه اش را از دست میدهد. این فیلم به خوبی سقوط یک معتاد به الکل را به تصویر میکشد که بسیار واقع گرایانه است. امسال هم فیلمی دیگر به نام «راه بازگشت» با موضوع اعتیاد به الکل ساخته شد که بن افلک بازیگر آن بود.
کمتر از صفر
کمتر از صفر، تحسین شدهترین فیلم از نگاه منتقدان در این لیست نیست؛ اما رابرت داونی جونیور، بازیگر این فیلم چه در زندگی واقعی خودش و چه در دنیای سینما «مرد آهنی» نبوده است. به همین خاطر این فیلم میتواند داستانی از زندگی واقعی او بوده باشد. جونیور در این فیلم نقش جوانی را دارد که به مواد مخدر اعتیاد دارد. در واقعیت، ۱۰ سال بعد از اکران این فیلم، رابرت جونیور به خاطر حمل هروئین و کوکائین دستگیر میشود.