سازمان فضایی ایران، به دنبال اقتصاد فضایی
نشست خبری رییس سازمان فضایی ایران به مناسبت هفته جهانی فضا امروز با اصحاب رسانه برگزار شد؛ نشستی که «مرتضی براری» بیش از هر چیز در آن بر اقتصاد فضایی تاکید کرد.
معاون وزیر ارتباطات خبر داد که ایران در میان ۹ کشوری است که صاحب چرخه کامل فناوری فضایی هستند و با کمک حداکثری دانشگاه قادر به قراردادن ماهواره بومی در مدار شده است. او به برنامهای ۲۰ ساله اشاره کرد که ۱۰ سال اول آن از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۴، به گفته او دستاوردهای قابل قبولی داشته و اکنون زیرساخت استفاده از اقتصاد فضایی را برای کشور مهیا کرده است:
«در برنامههای ۱۰ سال دوم که از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۴ است، مهمترین هدف ما توسعه و تثبیت صنعت فضایی است که بتوانیم ماهوارههای عملیاتی و تجاری در مدار مورد نظر قرار دهیم و خدمات بگیریم.»
رییس سازمان فضایی ایران همچنین خبر داد که در اعتبارات لایحه بودجه امسال ۵۷۰ میلیارد تومان منابع در جهت توسعه زیرساخت های فضایی در نظر گرفته شده: «امیدواریم بخش اعظمی از این منابع را جذب و در همین راستا جلساتی را نیز با نهاد های توسعه ای و صندوق توسعه ملی برگزار شده است.»
از سوی دیگر او اشاره کرد که سازمان فضایی ایران به دنبال رهاسازی تصدیگری و وارد کردن بخش خصوصی به حوزه فضایی است. براری عقیده دارد که به این شکل، بستری برای بخش خصوصی و سرمایهگذاریهای داخلی و بینالمللی شکل خواهد گرفت. وی اولویت دیگر این سازمان را توسعه بازار، به دلیل وجود بازار بالقوه در حوزه مشاغل فضا پایه در دنیا عنوان کرد.
همه اینها در حالیست که رییس سازمان فضایی ایران در ماههای اخیر اشاره زیادی به همکاری این سازمان با استارتآپها کرده بود و در جلسه امروز، جزییات بیشتری از این مسئله را تشریح کرد: «با شناسایی اولویت توسعه استارت آپها، سازمان فضایی پنج حوزه خدمات شهری، کشاورزی، محیط زیست، هواشناسی و مدیریت بالایای طبیعی را برای فعالیت آنها در نظر گرفته است تا با توسعه برنامه های کاربردی و اپلیکیشن ها ایفای نقش کنند.»
The post سازمان فضایی ایران، به دنبال اقتصاد فضایی appeared first on دیجیاتو.