شایعهای که بازار را سنجید؛ بررسی احتمالی افزایش قیمت خودرو
ساعاتی پس از خبر افزایش قیمت خودرو های داخلی، روابط عمومی وزارت صنعت این خبر را تکذیب کرد در حالیکه پیش از آن وزیر صنعت رای شورای رقابت را فاقد اعتبار اعلام کرده بود.
خبر افزایش قیمت خودروها از 7 میلیون و 500 هزار تومان تا 9 میلیون و 500 هزار تومان اواخر شب گذشته و پس از رد این احتمال توسط شورای رقابت، منتشر شد. اما صحبتهای دیشب مدیران عامل دو خودروسازی بزرگ کشور و بیتوجهی آنها به رای منفی شورای رقابت و تاکید بر افزایش قیمت خودرو این احتمال را در میان فعالان صنعت خودرو بالا برد که خودروسازان به پشتیبانی وزارت صنعت، دست به افزایش قیمت خودروها خواهند زد تا به خواسته چندین ماهه خود برسند.
ضمن آنکه «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت و معدن و تجارت در مصاحبهای به صورت تلویحی اعلام کرد که شورای رقابت مرجع قیمت گذاری نیست. به گفته شریعتمداری بر اساس بند 4 و 5 مصوبه اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، تنها مرجع کارشناسی قیمت در کشور هیات تعیین و تثبیت قیمتها در سازمان حمایت مصرف کنندگان است و تمامی مراجع قانونی قیمت گذاری مکلفند که نظرات کارشناسی این هیات را مبنای تصمیمات خود قرار دهند. او در ادامه عنوان کرد:
«کلیه مراجع قانونی تعیین قیمت مکلفند پس از تائید ستاد تنظیم بازار مصوبات خود را اجرایی کنند. به بیان بهتر هیچ مصوبهای از هیچ مرجع قانونی که احیاناً به او وظیفه قیمت گذاری محول شده، نباید مستقیما آنچه تعیین شده را ابلاغ کند بلکه قبل از ابلاغ باید آن را به تائید ستاد تنظیم بازار برساند.»
بنابراین درصورتیکه شورای رقابت یا هر مرجع دیگری که قصد قیمت گذاری دارند، باید از فلیتر ستاد تنظیم بازار که مرکب از نمایندگان 9 وزارتخانه، بخش خصوصی و اتاق بازرگانی است، عبور کند.
در همین حال خبر موافقت «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت با افزایش قیمت خودروهای داخلی با فرمولی تعیین شده مبنی بر افزایش قیمت 7میلیون و 500 هزار تومانی برای خودروهای زیر 45 میلیون تومان و افزایش قیمت 9 میلیون و 500 هزار تومانی برای خودروهایی با قیمت بیشتر از 45 میلیون تومان، در فضای مجازی منتشر شد و صبح امروز به اوج خبرسازی خود رسید.
در این میان شاخص گروه خودرو در بورس رشد 274 واحدی را ثبت کرد. به شکی که دو نماد بزرگ شرکت سایپا و ایران خودرو به ترتیب با رشد 3.32 و 2.95 درصدی در قیمت 1058 و 2370 ریال جایی گرفتند.
پس از مدتی هم وزارت صنعت خبر افزایش قیمتها را تکذیب کرد تا بازار خودرو به هیجان کاذب خود پایان دهد. با این حال هیجان چند ساعته در بازار خودرو فرصت مناسبی برای وزارت صنعت و خودروسازان بزرگ کشور به وجود آورد تا بتوانند نوسانات بازار را اندازه گیری کرده و ظرفیتهای آن را بسنجند.
هنوز مشخص نیست بازار و صنعت خودرو کشور که هر روز التهاب و اخبار ضد و نقیض در آن بیشتر میشود چه سرانجامی خواهد داشت و محصولات در نهایت با چه قیمتی به دست مصرف کنندگان خواهند رسید اما احتمال افزایش قیمت خودروهای داخلی در ماهها آینده دور از ذهن و بعید نیست چراکه نامشخص بودن متغیرهای بسیاری مانند ارزی که برای ترخیص قطعات در گمرک مانده تخصیص داده خواهد شد، قیمت نهایی خودروها را مشخص نمیکند.
بر اساس شایعات و رویدادهای اخیر بازار خودرو برای افزایش قیمت خودروهای داخلی که اتفاق افتادن آن دور از ذهن نیست، دیجیاتو جدولی از قیمتهای احتمالی خودروهای داخلی در آینده تهیه کرده است که بر اساس فرمول شایعه شده یعنی افزایش قیمت 7میلیون و 500 هزار تومانی برای خودروهای زیر 45 میلیون تومان و افزایش قیمت 9 میلیون و 500 هزار تومانی برای خودروهایی با قیمت بیشتر از 45 میلیون تومان، تهیه شده است؛ فرمولی که به عقیده بسیاری از فعالان صنعت خودرو برای سنجش ظرفیت بازار مطرح شده بود.
نظر شما چیست؟ آیا ظرفیت بازار خودرو کشور و توان مصرف کنندگان پاسخگوی افزایش قیمت خودروهای داخلی تا این اندازه خواهند بود؟ پیش بینی شما از واکنش دلالان خودرو چیست؟ آنها تا چه اندازه میتوانند قیمت خودروها را در بازار آزاد افزایش دهند؟
The post شایعهای که بازار را سنجید؛ بررسی احتمالی افزایش قیمت خودرو appeared first on دیجیاتو.